2014 inleddes med inventering och med att fylla butiken med tulpaner i konstmaterial i många färger, sen bar det av till Stockholmsmässan i Älvsjö och Formex, inköps och inspirationsmässa, där vi hämtar inspiration bla genom föreläsningar om kommande trender inom inredning och mode.

formex

På internationella kvinnodagen 8:e mars hade vi modevisning av retro kläder på trottoaren utanför butiken med musik och improviserad dans av modellerna. Inne i butiken var det bra erbjudanden på alla retro och secondhandkläder. Årsmöte med Hälsingeturism.

modevisning-gatan

Snön hade precis försvunnit i början av april och det var dags för Bollnäs Motor Revy där vi ställde ut för första gången.

motorrevyn

Påsken kom i mitten på april och vi fyllde butiken och skyltfönstren med färg och dekorativ inredning.

påsk

Vi hade jippo på hela Rehn i slutet av april månad som vi kallade Våryra på Rehn! Många erbjudanden, auktion i butiken på kristallkronor och pyntade i och utanför butiken med ballonger. Vi bjöd in alla Kilbergsskolans elever att få lära sig att återbruka genom att kostnadsfritt sälja sina egna prylar och kläder på vår bakgård.

kristallkrona

Naturligtvis uppmärksammade vi Mors Dag genom att bjuda på kaffe med bakelse till alla mammor samt med bra erbjudande på våra badbakelser som innehåller bla kakaosmör och lämnar en underbar känsla på kroppen långt efteråt. Har man inget badkar kan man använda dem i fotbadet, de doftar fantastiskt och de känns väldigt lyxiga!

morsdag

Juni månad är här, nu nalkas det för bröllop, student, bal och examen och vi klädde våra skyltdockor i vitt men även i färgglada balklänningar i både nytt, retro, vintage och secondhand.

juni

Medelhavsvärmen kom med juli månad som blev rykande het likaså denna retrofläkt från Watt & Veke, fläktarna gick dygnet runt för att ge svalka åt kunder och personal, vi kopplade in aircondition i butiken för att slippa ta siesta. Kaffe med hembakt blev nu ute under parasollet.

watt & veke fläkt

Augustimånad smög sig in i butiken och mörkret började komma, en härlig tid när vi tände lampor och lyktor. Vi åkte på Formex inköpsmässa för andra gången i år ( den är 2ggr/år) för att inspireras av höst och jul.

formex

September i Kulturhuset i Bollnäs, där Gammalt & Nytt var en av butikerna som visade upp sig på Catwalken med fem modeller, vi visade både ny kollektion, vintage, retro och secondhand.

september

Oktober och advent börjar närma sig, nu skyltar vi upp i alla våra stora skyltfönster med våra vackra adventsstjärnor från Watt & Veke samt Markslöjd.

stjärna

I mysiga november passar vi på att njuta av det fina skenet från alla nyinkomna lampkronor med prismor och tänder våra rustikljus och doftljus samt tar oss en kanna nykokt pressokaffe med hembakt i vår lilla mysiga fikahörna! Nu julpyntas det i hela butiken med tomtar och julgrönt! Vi tacka ja till en inbjudan att vara med på modevisning på Bollnäs travet som anordnat en tjejkväll under V64 i slutet av november, Gammalt & Nytt fick ett eget lopp, lopp 7, jag delade ut pris till vinnaren i vinnarcirkeln , tv var där och filmade och vips så var jag i tv rutan.

trav

1:a advent hade vi försäljning på årets julmarknad på torget i Bollnäs.
December, öppet varje dag samt lucköppning med erbjudanden och tips, julmingel med ett dignande smakbord av nostalgigodis, glögg, honung och marmelader med olika smaker, allt i stil med ”från förr” både i utseende och i smak.

jul

Tack för ett fantastiskt 2014. Vi ses 2015!

God fortsättning önskar Gammalt & Nytt

Gott Nytt År