Intill Renbrons östra fäste i Bollnäs vid Ljusnans strömmande vatten ligger butik Gammalt & Nytt.

Gammalt & Nytt är en mysig butik som finns i Bollnäs mitt i Hälsingland sedan 1996. I butiken finner du en blandning av antikt, retro, vintage, secondhand och nyproducerade varor i gammal stil med bra kvalité inom heminredning, skönhet och mode för dam, herr och barn, även härliga bad & bodyprodukter, doftljus, doftpinnar, tvättmedel, mjukmedel och strykvatten allt baserat på naturliga ingredienser. För barn och som presenter hittar du b.l.a Bukowskis underbara nallar. Vår målsättning är att det ska finnas något för alla.

Gammalt & Nytt öppnade 1996 av mig Annica Westelius, en dröm som blev veklighet, det är som meditation för mig att hålla på med prylar och inredning, gammalt som nytt. Intresset för “prylar” började redan 4 år tidigare 1992, då jag flyttade hem till Bollnäs efter 15 år i Stockholm och behövde göra en flyttrensning, då startade jag Norrlands Största Loppis i Lokstallarna i Bollnäs som jag hade i 4 år och som sedan blev butik Gammalt & Nytt, fast i andra lokaler och där är jag kvar ännu.

År 2005 blev Gammalt & Nytt utsedd av Sveriges Television till en av landets mest sevärda second hand butiker, samma år gjordes en tv-inspelning i butiken av tv-programmet Antikdeckarna. Mycket hände detta år 2005, jag blev då utsedd till årets kvinnliga företagare i Bollnäs genom min affärsidé: Att sälja gamla och nya produkter att återanvända de gamla och föra in i dagens moderna kretslopp. Att vara miljövänlig genom att återbruka.

År 2005 köpte jag även fastigheten som butiken ligger i och fick då tillgång till mer yta, totalt 220m2, att blanda min unika mix med antikt, retro, vintage, secondhand och nyproducerade varor i gammal stil.

Åren har rullat på med mässor, modevisningar, kundkvällar och loppisar på gården m.m. År 2011 började jag sälja svenskdesignade klädmärken och accessoarer, med en tanke att:

Vi jagar aldrig modet utan säljer kläder och accessoarer som håller mer än en säsong, ett smart sätt att spara pengar, lika smart som att handla secondhandkläder eller möbler som håller ett helt liv och antikviteter som har ett bestående värde som motsats till allt slit & släng.

God form och design överlever alla trender. Här kan du handla eller bara inspireras av ett brett sortiment av inredning, skönhet och mode för dam, herr och barn, gammalt som nytt, fynda bland kläder, skor, accessoarer, möbler, kristallkronor, lampkronor, bordslampor, vägglampor, lampskärmar, textilier, dekorationer, skönhet/badrum/rengöring, underhållning, kök, förvaring, trädgård, silver/metall och kuriosa. Välkommen till butiken som vi hoppas ger dig en upplevelse, nostalgiminnen.

“Det ska kännas lustfyllt att komma hit, avslappnat och trivsamt”.