Vi säljer på kommission vilket innebär att du som inlämnare får betalt när dina varor blivit sålda.

Det är smart att återbruka. Det är trendigt, miljövänligt och du får pengar tillbaka för något du inte längre vill ha. Att återbruka är att ta till vara det gamla och att ge glädje till någon annan som köper det du inte längre vill ha.

Kom gärna in och visa vad du vill sälja, du är välkommen alla dagar i veckan men det är att föredra om du kan komma en vardag. Du behöver ringa för att boka en tid för inlämning. Vi väljer ut det som passar vårt sortiment, värderar dina varor, prissätter och har de till försäljning i minst 3 månader. Vi förbehåller oss rätten att prissänka varorna vid prutning eller om någon defekt upptäcks och när vi har säsongsrea.

Vi betalar dig för det vi sålt, din andel är 40% av försäljningspriset och resterande till Gammalt & Nytt som också står för momsen. Har du något utöver det vanliga kan vi diskutera priset. Varor och kläder som ej blivit sålda skänker vi gärna till välgörande ändamål, om de osålda varorna/kläderna önskas åter måste de hämtas senast 1 månad efter påminnelse från oss. Ej hämtade varor/kläder bortskänkes till välgörenhet.

Vi köper även in direkt över disk om vi anser att det är lättsålda varor, varorna ska då vara rena och i bra skick. Om du inte har lämnat in hos oss sedan tidigare måste legitimation uppvisas, är du ej myndig måste målsman vara med.

  1. Svart och vitt Gammalt & NyttVi söker kläder, heminredning, möbler, textilier mm, nytt som gammalt. Varorna måste vara hela, rena och nydiskade. Vi tar även emot skor och accessoarer samt leksaker och inredning för barn. Vi tar inte emot varor eller kläder i sopsäckar, packa i stapelbara kartonger eller i kassar. Vi gör gärna hembesök i mån om tid, ring och boka. Vi är alltid intresserade av att titta men bli inte besviken eftersom vi inte kan garantera intag.
  2. Kommission Gammalt & NyttVi tar emot kläder i alla dam-och herrstorlekar, helst märkeskläder och udda kläder, inga vanlig t-shirts. Kläderna skall kännas moderna eller tidlösa, de ska vara strukna och nytvättade så att de doftar fräscht. Vi tar ej emot kläder som är urtvättade, blekta, noppiga eller med hår från pälsdjur eller som luktar rök. Kontrollera knappar, sömmar, dragkedjor, snören m.m. Vi tar emot barnkläder i storlekar upp till 122 cl och enstaka utvalda plagg upp till 170 cl.